Verslag Royal Dutch Open 2017

Hoewel vele dachten dat het een 1 april grap was, was het gisteren toch tijd voor het Royal Dutch Open toernooi in Alphen a/d Rijn. Met ruim 350 deelnemers uit Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Engeland en Spanje was het een leuk toernooi! Abir, Amin, Angela, Anuj, Inshelly, Nikita, Soufiane en Tayeb vochten namens Spirit Taekwon-do mee met KassemGym. Met 72 deelnemers hadden de coaches het dan ook heel druk!

Zoals gewoonlijk begonnen we met tuls op de vijf velden. Angela en Anuj deden vanuit Spirit Taekwon-do mee met dit onderdeel. Anuj verloor helaas zijn eerste wedstrijd (8e finale) en behaalde helaas geen prijs. Angela mocht tegen een Belg en won die met duidelijk verschil en haalde de eerste goud binnen.

Kort voor de lunchpauze begonnen de eerste sparringspartijen.
Abir moest tegen een ervaren vechter sparren, maar vocht tot op de laatste seconde hard terug. Ondanks een tweede plaats toch super trots!
Amin en Soufiane zaten bij elkaar in de poule. Na overleg mochten ze meedoen in de junioren poule. Beide versloegen hun oudere tegenstanders en vochten in de finale tegen elkaar, waarbij Amin eerste en Soufiane tweede werd.
Angela mocht op haar tweede A klasse toernooi tegen een oude bekende tegenstander met 3e dan vechten. Deze keer stond ze veel beter voorbereid op de mat en dat kon je ook zien! Desondanks toch verloren, maar zeker haar best gedaan. Helaas ook net verloren voor de derde plaats, waardoor ze buiten de prijzen viel en vierde werd.
Anuj had het pech om te vechten tegen deelnemers die langer waren. Helaas ook voor hem een vierde plaats.
Ook Inshelly deed het super goed! Ze vocht duidelijk om eerste te worden, maar gaf in haar laatste partij aan het eind puntjes weg aan Noa van KassemGym. Ze mag trots zijn op haar tweede plaats!
Nikita zat in een poule van vier, waarvan nog twee andere van KassemGym. Na mooie wedstrijden waren de drie medailles voor KassemGym, waarvan de tweede plaats voor Nikita!
Tot slot hebben we Tayeb die zijn eerste wedstrijd mocht sparren tegen de uiteindelijke kampioen van zijn poule. Helaas voor hem viel hij ook buiten de prijzen en werd hij 5e in zijn poule.

Een mooi toernooi voor alle deelnemers, die weer een ervaring rijker zijn. Op naar het volgende toernooi! Foto’s zullen geplaatst worden op de Facebook pagina van Spirit Taekwon-do, resultaten kunnen bekenen worden op de website van Kihapp.

Hieronder nog een overzicht van alle prijzen:
Angela de Bruin         1e tuls
Abir Bekkaoui             2e sparring
Amin Liouzrhi             1e sparring
Inshelly Neuman        2e sparring
Nikita v/d Bos             2e sparring
Soufiane el Badaoui   2e sparring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *