Verslag Seminar SGM Kim Ung Chol

Zaterdag was het dan zover: de twee dagen durende ITF Nationaal Technisch Seminar onder leiding van Senior Grandmaster Kim Ung Chol! Het is voor het eerst dat SGM Kim een officieel seminar geeft in Nederland. Het Seminar vond plaats in sporthal “Berenschot” in Leerdam waarbij we een intensief en leerzaam seminar kregen.

Vanuit Spirit Taekwon-do reden Guillermo en Hidayet naar Leerdam. Om tien uur stonden we opgesteld, waarna SGM Kim binnen kwam. Na het groeten en de student oath begon de seminar met een paar simpele warming-up oefeningen. De training werd zwaarder met het rekken en strekken, waar

Om kwart voor 11 werd begonnen met enkele loopoefeningen en combinaties, gevolgd door tuls. Voor de lunch pauze werden Chon-Ji, Dan-Gun, Do-San, Won-Hyo, Yul-Guk gelopen en kregen alle deelnemers instructies over deze tuls. SGM Kim liet zien wat de meest gemaakte fouten waren en werd de correcte uitvoering van deze technieken voorgedaan. Natuurlijk was er ook gelegenheid om vragen te stellen over bewegingen.

11216251_1645356775721561_8443191561517218862_n

Om half 1 was het tijd voor de lunch pauze, waarbij alle deelnemers even konden bijkomen. De tweede les begon om 2 uur met ongeveer dezelfde volgorde: korte warming-up gevolgd door rekken en strekken. In de tweede les lag de nadruk op sparringcombinaties en losse technieken. Om half 4 was de seminar klaar voor de gekleurde banders. De dangraadhouders gingen na een korte pauze door tot 5 uur! Na een korte warming-up werden verschillende combinaties geoefend en gingen we verder met Choong-Gun, Toi-Gye. Ook nu kregen we instructies over deze tuls en was er tijd om vragen te stellen. Na een lange uitleg over Choong-Gun en enkele vragen over Toi-Gye gingen we verder met de laatste tul van zaterdag: Hwarang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *