Verslag Open Taekyon Toernooi

Zondag 29 november was het dan weer zover: het Open Taekyon Toernooi 2015. Met een groter groep dan normaal, reden we in de ochtend weg richting Oss. Onze deelnemers waren Nikita v/d Bos, Kenan Harambasic, Damian Hof, Faris Jaddani, Ilario-Jace Jap A Joe, Hanae Kaddouri, Manal Kaddouri, Muhammed Talha Kayhan, Inshelly Neuman en Cherely Overeem. Manal Boujaddayene en Abir Bekkaoui konden om diverse redenen niet meedoen aan het toernooi. Na het wegen van alle deelnemers en de scheidsrechtersmeeting moesten we om half 10 opstellen. Dit jaar was het Open Taekyon Toernooi iets drukker dan normaal, met deelnemers uit België, Schotland, Ierland en Noord-Ierland.

 

Voor Nikita, Kenan, Damian, Ilario-Jace, Hanae, Manal en Cherely begon de dag met tuls. Ondanks dat alle deelnemers hun best deden in hun grote poules, hebben we geen prijs kunnen halen met het onderdeel tuls. Hidayet moest als scheidsrechter functioneren als “center referee” tijdens tuls wegens gebrek aan scheidsrechters.

Met het onderdeel Sparren hadden we meer geluk en stroomden de prijzen langzaam maar zeker binnen. Cherely werd derde in haar poule. Nikita kwam in een vrij pittige poule terecht. Ondanks ervaren tegenstanders heeft ze goed geknokt en pakte ze de tweede plaats weg. Inshelly deed mee met haar eerste toernooi. Tijdens haar eerste partij was ze best zenuwachtig, maar ging hier al snel overheen. Ze werd uiteindelijk derde in haar poule. Dit gold ook voor Muhammed Talha, die ook voor het eerst mee deed met een toernooi. Ook hij kwam tegen ervaren tegenstanders te staan, maar knokte ondanks een bloedneus toch door. Hij sleepte daarmee ook een derde plaats binnen.

Al met al was het een leuke dag voor alle kids, die allen heel veel ervaring hebben opgedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *