Verslag Open Haaglanden 2014

Gisteren was het weer tijd voor de 13e editie van de Open Haaglanden. Spirit Taekwon-do deed, samen met twee deelnemers en één scheidsrechter van Him Yoo Sool mee aan dit toernooi.

Zoals gewoonlijk begonnen we met tuls. Hidayet deed voor het eerst mee met tuls tussen de dangraadhouders en had een halve competitie. Nadat alle deelnemers één keer hadden gewonnen met hun vrije tul, eindigden ze gelijk en moest de poule opnieuw gedaan worden met een verplichte tul: Toi Gye. Hidayet won tweemaal en werd zo 1e in zijn poule.

Na het onderdeel tuls werd er gestart met hoogtesprong voor de senioren en sparren voor de jeugd. Terwijl Marcel van Him Yoo Sool bezig was met hoogtesprong moest Guillermo aan de bak met sparren. Na een tijdje geen wedstrijden gedraaid te hebben mocht hij voor de tweede keer in de A klasse sparren. Ondanks dat hij het goed deed, had zijn tegenstander toch duidelijk meer ervaring met doorgaand systeem sparren en helaas werd hij uitgeschakeld. Marcel deed het ondanks het niet oefenen voor hoogtesprong toch goed en behaalde de tweede plaats.
Kimia was de volgende die mocht sparren in een vrij lastige poule. Ondanks dat ze af en toe een beetje rommelig sparde deed ook zij het heel goed. Helaas maakte haar tegenstanders duidelijkere punten waardoor ze de eerste ronde eruit lag.

Ook Yasin en Anwar, twee leerlingen van KassemGym die regelmatig bij Spirit trainen, waren aanwezig op dit toernooi. Beide hebben zeer goed geknokt en wonnen beide een prijs! Yasin werd 3e en Anwar werd 2e! Gefeliciteerd jongen!

Voor Nikita duurde deze dag best lang. Terwijl er al velden tijdje bezig waren met de junioren, was haar poule nog steeds niet opgeroepen. Uiteindelijk mocht ook zij aan de bak en won haar eerste partij overduidelijk. Helaas was haar tweede tegenstander iets sterker, waardoor ze uit haar poule lag.

Marcel deed het super goed in zijn poule en mocht in de finale tegen Martin van Straaten, beter bekend als “Beuk”. Na een mooie finale eindigde Marcel als winnaar in zijn poule! Vrijwel tegelijk met Marcel mocht Seda sparren. Ook zij knokte goed en won overduidelijk in haar poule.

Tot slot mocht Kimia aan de bak voor hoogtesprong. Hier werd ze helaas tweede omdat ze half uitgleed voor het springen en het plankje net miste.

Iedereen bedankt voor zijn aanwezig en inzet! Ook Gerard bedankt voor zijn deelname als scheidsrechter!

Taekwon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *