Verslag ITL – Open Valkenswaardse

Gisteren zijn Spirit Taekwon-do en Him Yoo Sool samen met een klein groepje van 6 man afgereisd naar het Open Valkenswaardse toernooi. Open Valkenswaardse werd dit jaar na een lange tijd weer georganiseerd.

De dag begon zoals gewoonlijk met tuls en daar hadden we drie deelnemers voor: Batuhan, Angela en Niek (Him Yoo Sool). Batuhan was de eerste die aan de bak in een grote jeugd poule, helaas liep zijn tegenstander toch strakker en met meer zelfvertrouwen.
De beurt was aan Niek bij de dangraadhouders en haalde de eerste plaats! Kort daarna werd ook Angela eerste met tuls!

Na de pauze was het tijd om te knokken. Na lang wachten was ook Batuhan weer als eerste aan de beurt. Hij knokte goed, maar zijn technieken waren niet altijd even duidelijk zichtbaar voor de scheidsrechters, waardoor het eindigde in 2-2. In de laatste seconden van de verlening maakte zijn tegenstander helaas een punt en lag Batuhan eruit.
Tayeb was na Batuhan opgeroepen en vrijwel direct werd ook Angela opgeroepen. Angela stond voor het eerst in de A klasse en had een pittige tegenstander: 3e danner met heel veel wedstrijdervaring. Ze stond toch 2x 2 minuten overeind en werd uiteindelijk tweede! Tayeb domineerde zijn poule en was duidelijk de betere en pakte de eerste plaats weg uit zijn poule.
Meteen na de poule van Tayeb was Soufiane aan de beurt. Ook hij was de betere in zijn poule. Helaas wel veel punten laten liggen door het niet terug trekken van zijn stoot en veel traptechnieken waarvoor hij geen punt kreeg. Hij heeft toch de eerste plaats weten te pakken!
De laatste twee deelnemers Seda en Niek waren ook vrijwel tegelijk aan de beurt. Seda mocht tegen een zwarte bander direct finale draaien (haar andere tegenstander had zich afgemeld). Na pittige 2x 1½ minuut knokken werd ze eerste.
Niek die tegelijk met Seda aan de beurt was had een ongelukkige loting en heeft helaas geen prijs gepakt met sparring.

Tot slot was het aan het eind van het toernooi tijd om de toernooikampioen aan te kondigen. We hadden, net als onze broeders van Kassem Gym, 4x eerste plaats en 1x tweede plaats behaald voor de vijf deelnemers die we opgaven en daarom een gedeelde tweede plaats als toernooikampioen. De Kassems besloten om geen loting te houden en de tweede plaats aan ons te geven! Daarom willen we Khalid en Lahbib Kassem ook namens hun “kindjes uit Rotterdam” bedanken!
Tot slot onze dank aan David Meszaros, die als scheidsrechter is meegereisd: onze scheidsrechters is er geen toernooi mogelijk! Ook onze dank aan de organisatie! Was een leuk toernooi en onze deelnemers hebben genoten!

Overzicht van alle prijzen:
1e plaats tuls Angela
1e plaats tuls Niek
2e plaats sparring Angela
1e plaats sparring Seda
1e plaats sparring Soufiane
1e plaats sparring Tayeb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *