Verslag Tigers opleiding

Afgelopen weekend zijn Marcel, Samantha en Hidayet naar Barneveld afgereisd om een LSE Tigers opleiding te volgen. Dit was een één-daagse cursus met aansluitend examen.

“Deze opleiding blijkt uit in praktische benadering van de doelgroep nu vanaf 2 jaar oud tot en met 6 jaar oud voor alle kinderen in Nederland. Niet alleen Martial Arts leraren hebben er iets aan maar ook derden buiten het veld zoals scholen, bso, kinderopvang, sportscholen, sportcentra en andere sporten in en om de Martial Arts. Dat steeds meer mensen dit erkennen blijkt wel uit de groei die wij doormaken.” ~ Harry van Schaik

Bij binnenkomst stond de koffie en thee al klaar, met allerlei versnaperingen. In totaal waren we met 23 deelnemers. Deze kwamen overal uit Nederland vandaan, van Groningen tot Heemskerk en Rotterdam.

Er werden deze dag 3 van de 6 thema’s behandeld. Na de introductie mochten we meteen ervaren hoe het is om een Tiger les mee te maken onder leiding van hoofdinstructeur Jeffrey Hazelaar. Al snel werd duidelijk dat je een les voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar oud heel anders benaderd dan bijvoorbeeld een normale Taekwon-do les voor volwassenen. De les bestond uit veel spelletjes, maar ook vooral duidelijke instructies.

Naast de Tiger lessen werden we onderwezen in kinderpsychologie, Tigers, discipline, de lesopbouw, het omgaan met ouders, sales & marketing, PR en de aanschaf van middelen en goederen.

Aan het einde van de dag kreeg de groep een theorie examen. Al snel werd duidelijk dat we goed opgeleid waren die dag, want iedereen was geslaagd. Vanaf vandaag mogen wij ons échte Tiger instructeurs (Level-1) noemen!

Via deze weg wil ik nogmaals bedanken: Harry van Schaik en zijn gezin voor de gastvrijheid in zijn Dojang, zijn heldere instructies en ook Jeffrey Hazelaar bedankt voor het verzorgen van een leuke opleiding!

Taekwon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *