Gastles Taekwon-do aan de Kinderfaculteit

Netals vorig jaar mocht Spirit Taekwon-do gastles Taekwon-do verzorgen aan de sportklas van de Kinderfaculteit. In de Kinderfaculteit worden ruim zestig verschillende lessen gegeven aan bijna de helft van alle leerlingen in Pendrecht. Binnen de Kinderfaculteit is er een speciaal sportaanbod voor kinderen uit groep 5 en 6 die veel en graag bewegen; de sportklas.

10918973_1568611183396121_4055438222325030684_o

De les begon met een vrij pittige warming-up, waarna er twee teams werden gevormd. Deze twee teams moesten tegen elkaar strijden in een estafette spelletje, waarbij verschillende opdrachten werden uitgevoerd. Na elk opdracht kreeg het verliezende team een “beloning” in de vorm van opdrukken en sit-ups. Tijdens één van de opdrachten hebben beide teams ook geleerd dat smokkelen niet helpt om te voorkomen dat je moet opdrukken!

Er werden verschillende traptechnieken, waaronder de ap, yeop en dwit chagi, geoefend op de grote mat. Ilario-Jace, één van onze leerlingen uit de reguliere les, zit ook in de sportklas en mocht de trappen dan ook voordoen aan zijn klasgenoten. Na het oefenen van de traptechnieken gingen we in paren verder om dit in de praktijk te brengen. Allereerst leerden de leerlingen dat luisteren en reageren heel belangrijk is. Dit leerden ze tijdens het ratten en raven spel. Vervolgens mocht de ene leerling aanvallen met een traptechniek en de ander leerling ontwijken/verdedigen en andersom.

Tot slot werd er nog een oefening uitgevoerd en mochten alle leerlingen nog een keer op de mat een traptechniek uitvoeren, waarbij de dwit toch als favoriete trap naar voren kwam!

De leerlingen deden allemaal enthousiast mee en ik heb zelf ook heel veel genoten om de gastles te mogen verzorgen. Iedereen bedankt voor zijn/haar enthousiasme en Ilario-Jace bedankt voor je hulp!

Taekwon,

Hidayet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *