Taekwon-do is, naast een zelfverdedigingssport, ook te beoefenen als een wedstrijdsport. Regelmatig worden er wedstrijden georganiseerd door heel Nederland. Van een klein clubtoernooi tot een groot internationaal evenement, er kan op verschillende niveau’s worden gestreden voor een plek op de podium. Deelname aan wedstrijden is vrijblijvend. De leerling kiest er zelf voor om mee te doen. In overleg met de coaches kan er gekeken worden naar een geschikt toernooi om mee te beginnen.

Onderdelen

Afhankelijk van toernooi, kunnen deelnemers meedoen aan verschillende onderdelen. Sparring (matsogi) en stijlvormen (tul) zijn de meest voorkomende onderdelen. Ook power breaking (kyepa), special techniques, hoogtesprong en vertesprong kunnen als onderdeel aangeboden worden.

Selectieteam

Voor leden die zich verder willen ontwikkelen in het sparring, hebben we een selectieteam. Naast reguliere lessen krijgen zij extra lessen op de zaterdag en zullen er regelmatig gasttrainers komen of gaan we langs bij andere clubs om ervaring op te doen. Selectieleden kunnen ook deelnemen aan exclusieve toernooien, zoals internationale toernooien, (open) Europese Kampioenschappen en (open) wereldkampioenschappen.

Kosten

Helaas kost het geld om mee te doen aan een toernooi. Omdat we als sportclub er voor hebben gekozen de contributie zo laag mogelijk te houden, kunnen wij het niet veroorloven om de kosten voor deelname aan een toernooi te betalen. Ook moet er vaak betaald worden voor de tribune. Alle kosten worden van te voren gecommuniceerd, zodat je niet voor verrassingen staat.