Regelmatig worden er wedstrijden georganiseerd door heel Nederland. Van een klein clubtoernooi tot een groot internationaal evenement, er kan op verschillende niveau’s worden gestreden voor een plek op de podium.

Deelname

Deelname aan wedstrijden is vrijblijvend. De leerling kiest er zelf voor om mee te doen. In overleg met de coaches kan er gekeken worden naar een geschikt toernooi om mee te beginnen.

Onderdelen

Afhankelijk van toernooi, kunnen deelnemers meedoen aan verschillende onderdelen. Sparring (matsogi) en stijlvormen (tul) zijn de meest voorkomende onderdelen. Ook power breaking (kyepa), special techniques, hoogtesprong en vertesprong kunnen als onderdeel aangeboden worden. Informatie over onderdelen zijn te vinden in de informatiepagina over het toernooi. Kijk op de agenda voor de komende evenementen.

Kosten

Helaas kost het geld om mee te doen aan een toernooi. Omdat we als vereniging er voor hebben gekozen de contributie zo laag mogelijk te houden, kunnen wij het als vereniging niet veroorloven om de kosten voor deelname aan een toernooi te betalen. Ook moet er vaak betaald worden voor de tribune. Alle kosten worden van te voren gecommuniceerd.

Scheidsrechters

Scheidsrechters zijn onmisbaar om een toernooi te organiseren en draaiend te houden. Bij deelname aan een toernooi moet elk club een aantal scheidsrechters leveren. Dit aantal hangt af van hoeveel deelnemers een club meeneemt. Enkele leden van Spirit Taekwon-do hebben hun scheidsrechterslicentie behaald.

Tijdens de wedstrijd zijn er meerdere scheidsrechters. Bij het onderdeel sparring/matsogi is er één matscheidsrechter en vier hoekscheidsrechters. Voor het onderdeel schijngevecht/tul is er een oneven aantal (drie of vijf) aan scheidsrechters. Daarnaast is er voor beide onderdelen een jury president die achter de tafel zit en de algehele wedstrijdverloop in de gaten houdt.

Puntentelling

Er zijn drie ITF bonden, die ieder hun eigen puntentelling hanteren. Kijk op de pagina over de puntentelling voor meer informatie hierover.

Uitrusting

Als je voor het eerst meedoet met een toernooi, wil je natuurlijk weten wat je allemaal moet meenemen. Neem in ieder geval je dobok en band mee!
Doe je mee met sparring? Neem dan ook je beschermers mee:
Handschoenen
Voetbeschermers
Gebitsbeschermer
Kruisbeschermer (alleen jongens/heren)

Hoofdbeschermer wordt door de vereniging meegenomen. Heb je een eigen hoofdbeschermer? Dan kan je die uiteraard ook meenemen. Optioneel zijn (zachte) scheenbeschermers en voor meisjes/dames borstbeschermers.